دلایل قطع شدن آب در طبقات بالا
در این پست به علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل آن می پردازیم. همانطور که میدانید، با افت فشار آب، ساکنین ساختمان دیگر به آب سالم و بهداشتی دسترسی نخواهند داشت. برای این معضل امروزی و بزرگ کلان شهرها، دلایل بسیاری بر شمرده اند. فشار آب ناکافی، نقص در سیستم های تقویت فشار، مسدود بودن خطوط آب از جمله دلایلی هستند که میتوان به آنها اشاره کرد. همچنین، خرابی پمپ و قطعی برق نیز از دیگر دلایلی هستند که برای این مشکل بر شمرده اند. در ادامه به صورت جداگانه هر یک از این دلایل را مورد بررسی قرار میدهیم.
1.فشار آب ناکافی
یکی از موضوعات مهمی که امروزه در گوگل جستجو میشود، علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل های آن است. این معضل بسیاری از افرادی است که در شهرهای شلوغ و پرجمعیت زندگی میکنند. دامنه این مشکل حتی در شهرستان ها نیز کشیده شده است. هنگامی که فشار آب ساختمان از یک حد معینی پایینتر برود، مشکلات زیادی را به وجود میآورد. روشن نشدن آبگرمکن و پکیج، عدم وجود آب کافی در لولههای شیر آب از جمله این موارد می باشند. حتی سرد نبودن باد کولر آبی نیز به خاطر کم فشار بودن آب است. همین معضل( افت فشار آب) باعث شده است تا ساکنین ساختمان در پی برطرف کردن این مشکل برآیند. این مسئله تنها به یک راه حل ختم میشود و آن خرید پمپ آب میباشد.
2.نقص در سیستمهای تقویت فشار
همه افراد پس از نصب پمپ میخواهند بدانند، علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل هایی که وجود دارد، چیست. بالا نرفتن آب از پمپ، دلایل زیادی دارد. وجود نشتی در سیستم لولهکشی پمپ، خرابی قطعات پمپ و معیوب شدن مخزن تحت فشار، از جمله این دلایل می باشند. همچنین گاه کلید اتومات یا پرشر سوئیچ پمپ خراب شده و باعث میشود تا آب به طبقات بالا نرسد. اگر ظرفیت پمپ در مقایسه با نیاز ساختمان هماهنگ نباشد، این مشکل به وجود میآید. وجود هوا در سیستم پمپ آب، عدم وجود آب در مخزن پمپ و خراب بودن بلبرینگ، نیز از مشکلات جدی در این زمینه می باشند. وجود رسوبات در قطعات و لولههای پمپ نیز از دیگر مشکلاتی هستند که در سیستمهای تقویت فشار آب گزارش میشوند.
3.مسدودی در خطوط آب
علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل هایی که از طرف کارشناسان ارائه میشود، گاه به مسدودیت در خطوط آب اشاره دارد. گاهی اوقات ممکن است خطوط لوله کشی در ساختمان دچار ترک شده و با نشتی آب روبرو شویم. گاهی اوقات نیز با مسدودیت خطوط لوله کشی، آب به قدر کافی به طبقات بالا نمی رسد. از همین رو، بررسی سیستم لوله کشی ساختمان و حتی سیستم لوله هایی که به پمپ وارد شده یا از آن خارج می شوند، بسیار الزامی است. اگر مسدودیت در لوله های آب محرز شد، حتما باید آن ها را با روش هایی که وجود دارند، پاکسازی نمایید.
4.خرابی پمپ
گاهی اوقات علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل های آن، به خرابی پمپ اشاره دارد. برای برطرف کردن این مشکل باید بیش از همه به عملکرد و قطعاتی که در پمپ نصب شدهاند، توجه کنید. آیا پمپ آب میتواند با قدرت لازم آب را پمپاژ کند؟ کدام قسمت از پمپ نیاز به تعمیر و تعویض دارند؟ اینها سوالاتی هستند که شما را به راهحلهای درست در این زمینه راهنمایی میکنند. اگر پمپ به درستی نصب شده باشد، به خوبی خواهد توانست فشار را تنظیم نماید. اتصالات صحیح در سیستم لولهکشی و استفاده از مواد و تجهیزات مناسب نیز در عملکرد صحیح پمپ نقش مهمی دارند.
5.قطعی برق
پیش از انجام هر کاری مطمئن شوید، دلیل افت فشار آب به خاطر قطعی برق نباشد. گاهی اوقات به دلایلی، برق پمپ یا برق منطقه قطع می شود که این موضوع بر فشار آب کافی، تاثیر منفی می گذارد. بررسی اتصالات صحیح برق به پمپ نیز الزامی است.
راه حل افزایش فشار آب در طبقات بالا
در ادامه بررسی علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل های موجود، میتوان به چند نکته کلیدی اشاره کرد. کارشناسان این حوزه نصب پمپ تقویت فشار، نصب مخزن های ارتفاعی و تنظیم دوباره پمپهای موجود را توصیه می کنند. همچنین کمک گرفتن از پمپهای چند مرحلهای از راهحلهایی است که برای افزایش و بهبود فشار آب در طبقات بالا مفید است. همچنین تمیز کردن خطوط آب میتواند به خوبی مشکل به وجود آمده را برطرف نماید. در ادامه هر یک از این موارد به صورت مستقل بررسی میشوند.
1.نصب پمپ تقویت فشار
برای برطرف کردن معضل کمبود فشار آب، نصب پمپ تقویت فشار یک گزینه عالی است. این پمپها از یک منبع آب یا حسگرهای فشار که به پمپ اتصال دارند و … قطعات دیگر تشکیل می شوند. عملکرد آنها به اینگونه است که فشارهای قابل تنظیم را به درون لولهها فرستاده و فشار آب را تقویت مینمایند. در انتخاب پمپ حتما به نوع و ظرفیت آن، تعداد واحدهای مسکونی ساختمان، طول مسیر لوله و تعداد طبقات ساختمان توجه فرمایید.
2.نصب مخزن ارتفاعی
نصب مخزن ارتفاعی که در پشت بام ها صورت می گیرد، می تواند یک راه حل خوب برای رفع مشکل فشار آب باشد. در این روش آب با کمک نیروی جاذبه زمین وارد سیستم لوله کشی شده و دیگر نیازی به نصب پمپ آب نخواهد بود.

3.تنظیم مجدد پمپهای موجود
گاهی اوقات علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل هایی که کارشناسان این حوزه ارائه میدهند، تنظیم مجدد پمپ است. تنظیم دوباره پمپ آب، یک اقدام مهم در هنگام نصب پمپ بوده و میتواند مشکلات بعدی در این زمینه را برطرف کند. شما با این کار، محدوده زمانی روشن و خاموش شدن پمپ را مشخص میکنید. گاهی اوقات میزان کاهش فشار در پمپ آب، به خاطر باز بودن چند عدد شیر آب به صورت همزمان میباشد. ترکیدگی در لوله آب، رسوب گرفتی لولهها و … باعث میشوند تا تنظیم دوباره پمپ ضرورت پیدا کند.
4.استفاده از پمپهای چند مرحلهای
برای از بین بردن علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل های ناکافی در این زمینه، از پمپهای چند مرحله ای کمک بگیرید! این پمپ های چند مرحله ای نخست آب را به دو بخش تقسیم کرده و پس از تقویت آن، آب را به مرحله ای دیگر هدایت می کند. در این قسمت نیز آب دوباره تقسیم شده و فشار آن بیشتر میگردد. این فرایند با توجه به مراحل چندگانه پمپ تا آخر ادامه پیدا کرده و سرانجام فشار آب به حد مطلوب میرسد.
5.تمیز کردن خطوط آب
علت روشن نشدن پمپ آب در طبقات بالا و راه حل هایی که در این حوزه وجود دارند، نشان میدهند که همیشه مشکل سخت و بغرنج نیست. گاهی اوقات کم فشاری پمپ آب، فقط یک دلیل دارد و آن گرفتگی مسیر لولههای آب است. شما باید هر چهار سال یکبار به صورت دورهای پمپ آب را تمیز کنید. این تمیزکاری شامل قطعات و لولههایی است که مجرای آب میباشند. تمیز کردن پمپ، عملکرد آن را افزایش میدهد. همچنین، عمر قطعات را بالا برده و سرویس کاری دوره بعد، با زمان کمتری انجام خواهد گرفت. این سرویسکاری میتواند هزینههای شما را بسیار کاهش دهد. همچنین عمر وسایلی چون آبگرمکن و پکیج بالا رفته و مبدلهای حرارتی و برودتی نیز به خوبی کار خواهند کرد.
برای دریافت مشاوره رایگان و راهنمایی کامل فقط کافیست با کارشناسان پایا گسترش در تماس باشید. 📞تماس با پایا📞